Menu:

5-Mei-2016


Curaçao we hebben weer genoten.
Nu terug naar Aruba

facebook taaltje

Links:

- windfinder
- buienradar
- windguru
- weeronline
- Taling genootschap
- Blad Zeilen
- marinetraffic
- sudwestsails
- skipsmaritiem
- de Gouden Bal

Version: 1.0
(June 25, 2014)

De boot en uitrusting


aankoop boot
Taling 32

Zo hebben we onze Taling gekocht. Liefde op het eerste gezicht. Maar dat was wel nadat we heel veel Talingen hebben gezien. Het scheepstype Taling is een zeilboot die opvalt. Ontwerper C. Taal tekende in de jaren zeventig het eerste model (de Taling 30/32) als een klassieke polyester S-spant met mooie lijn en uitstekende zeileigenschappen. 

lijnen planfolder taling

Met de reis in het verschiet hebben we door de jaren heen heel wat aangepast. Alle aanpassingen hebben we over verschillende jaren gespreid. Niet alleen om de kosten overzichtelijk te houden maar ook om bijvoorbeeld met de windvaan te varen.

Wat echt als eerste moest gebeuren was de naam aanpassen. De vorige eigenaren wilde de naam meenemen naar hun nieuwe schip. De nieuwe naam was snel gevonden. Onze Taling werd Taaltje.

Aanpassingen door de jaren heen.
Als eerste ging het rolgrootzeil eraf; alle zeilen zijn nieuw plus een prachtige gennaker; verstagingen nieuw; nieuwe motor (Volvo Penta D1-30) en alles wat daar weer bij hoort; dieseltank vergroot naar 137 liter; windvaan; lenspomp; 3x zonnepanelen; extra helmstok; alle verlichting vervangen door ledverlichting; extra lifeline ogen in de kuip; nieuwe lier onder sprayhoed.

Eveneens hebben we gewerkt aan veiligheid. Hiervoor zijn onder andere aangeschaft: reddingsvlot, Epirb, AIS, noodsignalen, handmarifoon tot aan lampjes op de reddings vesten toe.

Maar onderweg blijf je bezig met het optimaliseren van je boot. Extra anker, extra ketting etc etc. Maar waar we heel blij mee zijn is ons eigen ontwikkeld zonnescherm. Hier een korte beschrijving. Men koopt een laken bij de supermarkt. Slaat er een paar oogringetjes in. Wat lijntjes erdoor heen en klaar is kees.